Beginselen van biostatistiek (E06C9B)

Uit WikiMedica
Ga naar: navigatie, zoekenAlgemeen

Het doel van dit opleidingsonderdeel is dat je vertrouwd raakt met de courante technieken van de beschrijvende statistiek, het samenvatten van gegevens. Het hoofdaccent ligt echter op basisbegrippen van de inferentiële statistiek, het trekken van besluiten uit gegevens. Daarvoor leggen we een theoretische basis, de waarschijnlijkheidsleer, waaruit we begrippen afleiden zoals betrouwbaarheidsinterval, significantietesten, steekproefverdeling en vergelijkingen tussen steekproeven.


Examenvorm

Het schriftelijk examen is multiple choice examen. Er wordt giscorrectie toegepast. Er staan 15 punten van de 20 punten op het schriftelijk examen. Het examen is open boek, meerkeuzevragen met giscorrectie. Het examen bestaat uit 2 delen: 5 punten op de examenopdracht met statistica en 15 punten op het schriftelijk examen.

De paper is een data-analyse die voorbereid wordt in de werkzittingen. Een aantal vragen moet beantwoord worden en het rapport is een beschrijving van de gebruikte methodologie (+motivatie), en een rapportering en interpretatie van de resultaten. De paper telt voor 5 van de 20 punten mee. Wanneer de paper niet wordt ingediend kan je niet slagen voor de opleidingsonderdeel.


Bestanden

LEES EERST HIER HOE JE BESTANDEN MOET UPLOADEN! Je moet ook een account hebben.

(Klik hier om bestanden toe te voegen.)

het is mogelijk dat er enkele fouten instaan, vergeet dus niet bij twijfel je eigen cursus er bij te halen :) File:biostatistiek uitgeschreven.pdf


Examenvragen

(Klik hier om examenvragen toe te voegen.)

Examenvragen prof. Vercauteren (vanaf academiejaar 2017 - 2018)

Examenvragen - Beginselen van biostatistiek - 2017 - 2018

Examenvragen 2016

Beginselen van Biostatistiek Januari 2016

Examenvragen voor '12

Examenvragen_Statistiek