Biomedische informatie en communicatie (E08C7A)

Uit WikiMedica
Ga naar: navigatie, zoekenAlgemeen

Het opleidingsonderdeel "Biomedische informatie en communicatie" maakt deel uit van de lijn "wetenschappelijk onderzoek" en bestaat uit twee verschillende onderwijsleeractiviteiten.

De onderwijsleeractiviteit "Wetenschappelijke communicatie" wil je wetenschappelijke informatie leren presenteren, zowel schriftelijk als mondeling en met aandacht voor wetenschappelijk engels. Aan de hand van concrete vakspecifieke voorbeelden wordt het schrijven van een wetenschappelijk artikel geoefend. Daarnaast komt het geven van een wetenschappelijke presentatie aan vakgenoten aan bod. Deze onderwijsleeractiviteit is een voorbereiding op zowel de hierop volgende onderwijsleeractiviteit "Biomedisch literatuurseminarie" en het opleidingsonderdeel Projectpracticum (E08C5B).

De onderwijsleeractiviteit "Biomedisch literatuurseminarie" bouwt verder op de onderwijsleeractiviteit "inleiding tot biomedische literatuur" van het opleidingsonderdeel "Biomedische informatiebronnen" in het tweede bachelorjaar BMW en voorafgaande onderwijsleeractiviteit "wetenschappelijke communicatie" van dit opleidingsonderdeel. De studenten werken onder begeleiding, maar met een grote mate van zelfstandig werken een wetenschappelijk onderwerp middels een literatuurstudie uit en stellen deze studie schriftelijk en mondeling voor.


Examenvorm

  • Het examenonderdeel Wetenschappelijke communicatie: schriftelijke en mondelinge opdrachten.
  • Het examenonderdeel Biomedisch literatuurseminarie: tijdens een of twee afsluitende bijeenkomsten van twee studentengroepen (van elk 6 studenten) stel je (per subgroep van 2 studenten) je werk mondeling voor en beantwoordt je vragen van de andere studenten en de twee betrokken docenten. De twee docenten beoordelen je uiteindelijk op grond van je actieve participatie tijdens de cursus, de presentatie, antwoorden op vragen en je schriftelijke werkstuk.

Weging van de deelpunten van de 2 onderwijsleeractiviteiten voor de berekening van het eindresultaat:

  • 33,33  % Biomedisch literatuurseminarie
  • 66,67 % Wetenschappelijke communicatie


Bestanden

LEES EERST HIER HOE JE BESTANDEN MOET UPLOADEN! Je moet ook een account hebben.

(Klik hier om bestanden toe te voegen.)

 


Examenvragen

(Klik hier om examenvragen toe te voegen.)