Chemische analyse van biomoleculen (E07C1A)

Uit WikiMedica
Ga naar: navigatie, zoekenAlgemeen

Het opleidingsonderdeel Chemische analyse van biomoleculen wil je in de allereerste plaats vertrouwd maken met de moderne technieken waarmee je de structuur en reactiviteit van biomoleculen bepaalt. Om die vertrouwdheid te ontwikkelen moet je leren om de relaties af te leiden tussen de structuur van biomoleculen en hun reactiviteit/functionaliteit (reacties van klassen organische verbindingen). Tenslotte moet je inzicht krijgen in het werkingsprincipe van enkele frequent gebruikte researchtechnieken. Je leert ook om de met deze technieken verkregen meetresultaten te interpreteren (instrumentele methoden).


Examenvorm

Om te kunnen deelnemen aan het examen, ben je verplicht alle 5 practicumsessies afgelegd te hebben. De practica tellen voor 20% van de punten mee; evaluatie gebeurt permanent tijdens de practica.

Het examen is deels open boek en deels gesloten boek. De tabellenboeken (Algemene en biologische scheikunde, Instrumentele methoden) zijn belangrijke, toegelaten hulpmiddelen bij het open boek gedeelte.


Bestanden

LEES EERST HIER HOE JE BESTANDEN MOET UPLOADEN! Je moet ook een account hebben.

(Klik hier om bestanden toe te voegen.)Examenvragen

(Klik hier om examenvragen toe te voegen.)

Chemie Januari 2015 (G. Maes)

Examenvragen chemie 15-16

Examenvragen chemische analyse van biomoleculen 2016 - 2017