Wiskundige methoden voor biomedische wetenschappen (E08H1B)

Uit WikiMedica
Ga naar: navigatie, zoeken


Algemeen

Je verwerft inzicht en vaardigheid in het gebruik van wiskundige basisbegrippen en methoden uit algebra en calculus (afgeleiden, integralen). Je leert de correcte betekenis van deze wiskundige basisbegrippen en kan ze correct aanwenden en interpreteren in de basiswetenschappen waar problemen beschreven en geanalyseerd worden via aangepaste numerieke, grafische en formele voorstellingen.

In het bijzonder leer je deze wiskundige basisbegrippen gebruiken voor de beschrijving van dynamische systemen uit biomedische contexten en maak je kennis met mathematische biologie. Je leert werken met discrete beschrijvingen (met gebruik van een tijdseenheid) via recursieve differentievergelijkingen en met continue beschrijvingen via differentiaalvergelijkingen. Matrices leer je gebruiken om ook systemen van dergelijke vergelijkingen te analyseren. Je begrijpt de rol van parameters en van diverse grafische voorstellingen en van simulaties met ICT hulpmiddelen.

Een reeds ontwikkeld wiskundig model voor beschrijving van een biomedisch probleem kan je verstaan en analyseren en je leert kwalitatief om te gaan met de beperkingen en verfijningen van die modellen. Op die manier begrijpen je de draagwijdte van de bijdrage die wiskundige modellen kunnen bieden in de biologie en biomedische wetenschappen.


Examenvorm

Het examen bestaat uit twee delen

  1. Het eerste deel (1u maximaal ) moet zonder enig hulpmateriaal worden afgewerkt. Hier moeten in de colleges behandelde begrippen en problemen worden besproken en toegepast op directe en eenvoudige voorbeelden.
  2. Het tweede deel (3u maximaal) bestaat uit (nieuwe) opgaven zoals in de werkzittingen behandeld. Hierbij mogen wetenschappelijke/grafische rekentoestellen worden gebruikt evenals de door de student zelf samengestelde portfolio.


Bestanden

LEES EERST HIER HOE JE BESTANDEN MOET UPLOADEN! Je moet ook een account hebben.

(Klik hier om bestanden toe te voegen.)

Portfolio Wiskunde

differentievergelijkingen

Key Terms leerstof

leerstof(2)

Monitoraatssessie BMW


Examenvragen

(Klik hier om examenvragen toe te voegen.)

Wiskunde examen 2018

File:Wisk Examenvragen 2016-2017.docx

opgelet! vanaf het academiejaar 2015 - 2016 is er een nieuwe prof gekomen, hou hier rekening mee voor de voorbeeldexamenvragen hieronder

BMW-Examenvragenwiskunde2015-2016

Wiskunde examenvragen 14-15

Oefenexamen uitwerkingen

Oefenexamen

voorbeeldvragen deel 1 2012

voorbeeldvragen deel 1 2013

proefexamen 2013

proefex 2013 modelopl